Even stilstaan bij jezelf

Nira-massagetherapie is een therapie waarbij je door aanraking of massage wordt geholpen om stil te staan bij jezelf. Je checkt als het ware in bij jezelf en neemt tijd voor jezelf, je leert jezelf weer opnieuw kennen. je besteedt aandacht aan de signalen die jouw lijf je wil laten weten. Ik – Rianne Klerkx – begeleid en ondersteun je in het proces van bewustwording.

Wisselwerking van facetten

Hoewel de tijd waarin wij leven vooral gericht is op ‘gemak’ in algemene zin, beseffen we steeds meer dat we daar wel een prijs voor moeten betalen. Factoren als drukte, stress en bijvoorbeeld constante alertheid voor social media kunnen een uitwerking hebben op onszelf. Er ontstaan lichamelijke en/of geestelijke klachten die als het ware ons lijf heel geleidelijk binnen sluipen.

Wij moeten vaak nog leren om te herkennen en te herleiden welke factoren invloed hebben op onszelf zodat we effectief kunnen gaan werken naar een andere levenshouding. Het is belangrijk om te beseffen dat de vele facetten van ons leven een wisselwerking op elkaar hebben.

Zelfkennis, inzicht en bewustwording

In het proces van bewustwording ga je weer contact maken met aspecten van jezelf die dit nodig hebben. Je herkent je eigen grenzen beter en leert te voelen of je daadwerkelijk ontspannen bent. Als dat niet zo is dan leer je hoe je jezelf weer kan ontspannen. Ook wordt het je duidelijk of je lijf blokkades of verkrampingen heeft, of er oude patronen, emoties zijn opgeslagen die belemmerend zijn gaan werken.

Gedurende het proces wordt je je dus bewust van je lichaam, je gevoelens, emoties en gedachten.
Massagetherapie leert je om contact te maken met de verborgen taal van je lichaam. Niet door te denken, maar door te ervaren en te voelen.
Je kunt leren de taal van je lichaam te verstaan. Dit geeft zelfkennis, inzicht en bewustwording en maakt de weg vrij naar acceptatie. Acceptatie van wat is, geeft ruimte.

Wanneer Nira?

  • Als je last hebt van spanningsklachten, slapeloosheid, vermoeidheid, depressie, burn-out.
  • Als ondersteuning in een moeilijke periode in je leven die extra aandacht vereist.
  • Als je aandacht wilt geven aan jezelf en je lichaam.
  • Als je verlangt naar minder denken en meer wilt voelen.