“Na iedere sessie voelt mijn lijf en hoofd ontspannen en ga ik weg met een opgeruimd gevoel”

Al een tijdje had ik last van vermoeidheidsklachten en mijn dagelijkse hoofdpijnklachten nam ik maar voor lief. Altijd maar vliegen en druk in mijn hoofd. Het roer moest om, maar hoe wist ik nog niet precies..

 

Via via leerde ik kennis maken met Nira lichaamsgerichte therapie, wat voor mij een hele nieuwe ervaring was. Tijdens de sessies kwam ik tot de conclusie dat ik signalen in mijn lichaam negeerde of er gewoon niet aan toe durfde te geven. Beetje bij beetje ontdekte ik waar het onderliggende probleem vandaan kwam, door veel te praten maar vooral naar mijn lichaam te luisteren. Ik kwam tot de conclusie dat met kleine wijzigingen in mijn patroon er al veel klachten minder werden.

 

Ieder bezoek aan Rianne voelt voor mij als een cadeautje aan mezelf. Na iedere sessie voelt mijn lijf en hoofd ontspannen en ga ik weg met een opgeruimd gevoel. Ik heb geleerd mijn lichaam en daardoor mezelf serieus te nemen.

 

– Suzette

Suzette

Suzette

“Mijn klachten zijn aanzienlijk minder geworden”

 

Ik kan Nira zeker aanbevelen wanneer je last hebt van PDS. Mijn klachten zijn aanzienlijk minder geworden en dan heb ik nog niet eens intensief op mijn voeding gelet.🙌

 

In mijn puberteit is PDS vastgesteld. Zonder dat ik mezelf er echt goed van bewust was, heb ik in der loop der jaren steeds meer last van mijn PDS gekregen. Dit resulteerde in steeds meer situaties waarin ik op ongemakkelijke momenten naar het toilet moest.

 

Ik paste mijn leven hierop aan door bijvoorbeeld na een eetmoment pas de deur uit te gaan nadat ik eerst naar het toilet was geweest. Eigenlijk was ik er de gehele dag mee bezig. Als ik ergens naar toe ging bedacht ik mij vooraf waar een toilet was in geval van nood.

 

Tijdens de sessies kwam het besef pas dat ik zo’n beetje de hele dag met mijn PDS bezig was. Iets dat natuurlijk veel energie kost. Ergens had ik al geaccepteerd dat ik hiermee moest leren leven. Maar via een vriend van mij hoorde ik over Nira. In het begin was ik wat sceptisch, met name omdat ik dacht dat de behandeling zich voornamelijk op voeding zou richten. Ik weet van mijzelf dat ik bepaalde voeding moeilijk kan laten liggen, zoals koffie en een lekker biertje. Hiervan weet ik dat ik hier soms niet goed op reageer. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat ik voornamelijk naar het toilet moest door opgebouwde spanning. Ik was in mijn hoofd continu bezig om te bedenken waar ik naar het toilet kon als ik ergens naar toe ging. Naast het wegnemen van de spanningen en meer inzicht krijgen in mijn eigen lichaam en darmen is er ook behandeling mogelijk die zich meer richt op voeding. Hierin kwam ik ook nog de nodige verrassingen tegen. Bepaalde producten waarvan jezelf niet zou denken dat deze van invloed zijn op PDS kwamen hierin juist wel naar voren. Maar ook tegengesteld, dus producten waarvan ik dacht dat ze van grote invloed waren op mijn darmen bleken dit in mindere mate.

 

– Sander

Sander

Sander

“Eindelijk kon ik alles laten gaan en ben ik tot de juiste inzichten gekomen”

 

Voorheen heb ik al eens EMDR gehad maar dat had voor mij niet de juiste uitwerking. Toen ik het een 2e keer ging proberen bij Nira, merkte ik na de 1e sessie al meteen dat het me rust en lucht gaf. Eindelijk kon ik alles laten gaan en ben ik tot de juiste inzichten gekomen. Heel confronterend maar heel fijn! Rianne heeft me enorm goed geholpen. Als het even te heftig werd, was dat oké en deden we een stapje terug. Ik zou hierom Nira aan iedereen aanraden die een stukje verwerking nodig heeft. Voor mij heeft het enorm veel gedaan!

 

– Wouter

Wouter

Wouter

“Na elke behandeling kon ik weer een stukje van mijn onrust wegstrepen”

Ik ben bij Rianne gekomen omdat ik last had van stress, paniekaanvallen, onzekerheid en last heb van PDS. Al een lange tijd liep ik met deze problemen.

 

Ik had al van allerlei onderzoeken gedaan. Ook met behulp van een coach voor mijn stress en paniekaanvallen. Ook heb ik EMDR gehad. Dit alles was voor mij niet genoeg. Ik was opzoek naar iemand of iets wat mij handvatten zou geven om met dit alles te dealen. Toen kwam ik bij Nira terecht. Ik was echt een beetje radeloos… Ik heb mij vanaf het eerste moment in haar praktijk enorm fijn gevoeld. Het gevoel van vertrouwen en begrip is iets wat ik bij eerdere praktijken nooit zo had ervaren.

 

Na elke behandeling kon ik weer een stukje van mijn onrust wegstrepen. Door de oefeningen kwam ik veel meer in contact met mijzelf. En kreeg ik steeds meer rust. De gesprekken die ik met Rianne heb gehad hebben mij veel verder geholpen dan alle andere behandelingen die ik voordat ik naar haar kwam heb gehad. Ik zou dit ook echt aan iedereen aanraden. Of je nu niet lekker in je vel zit., of zoals ik echt last had van angst en paniek.
Wat ik ook zo bijzonder vond was dat als ik iets toch stiekem wat verbloemde ze altijd wist van oke dit raakt haar, hier moeten we dieper op in gaan. Op die manier kwam ik er achter waar mijn angst en paniek vooral vandaan kwam!

 

Nogmaals enorm bedankt Rianne, dankzij jouw hulp en begeleiding ben ik nu een betere versie van mijzelf. En weet ik zeker dat ik nooit meer zo angstig zal zijn. Door alle handvatten die ik heb gekregen weet ik hoe ik daar nu mee om moet gaan! ✨

 

– Lara

Lara

Lara

“Nu, een half jaar later kan ik hardop zeggen dat ik me lichamelijk en geestelijk beter voel dan ooit”

 

Na jarenlange steeds terugkerende buikklachten, met veel pijn en gewichtsverlies, en bijbehorende onderzoeken  die niets opleverden, sprak de arts het vermoeden uit dat ik wellicht last had van PDS. Mijn klachten traden telkens in steeds ernstigere mate op na periodes van stress en met dit gegeven kwam ik uiteindelijk bij Rianne terecht.

 

Ik ben voor het eerst bij haar geweest in september 2021 en nu, een half jaar later kan ik hardop zeggen dat ik me lichamelijk en geestelijk beter voel dan ooit.

 

Ik had meteen vanaf het begin een hele goede klik met Rianne, ik kon volledig op haar vertrouwen en dat heeft op een zeer positieve manier bijgedragen aan het resultaat van de therapie. Ze was er ook gewoon al die tijd voor me als ik het nodig had.

 

Rianne heeft me bewust gemaakt van hoe mijn lichaam reageerde in stresssituaties en hoe mijn gedachten zich daartegen verzetten. Ze leerde me om me bewust te worden van hoe mijn lijf reageerde op spanning en ook hoe daarmee om te gaan; in feite door het toe te laten. Dat klinkt gemakkelijk maar dat vereiste veel oefening, ik werd me daardoor al snel bewust van hoe mijn lichaam ‘gehoord’ wilde worden in plaats van genegeerd. Dat gaf me tegelijkertijd veel rust; ik kon me voorheen steeds druk maken over echt van alles en niks en dat ‘zweefde’ de hele dag rond in mijn hoofd. Ik stond altijd ‘aan’.

 

Door deze bewustwording reageer ik nu op een andere manier op dingen om me heen dan voorheen. Ik herken mijn eigen emoties en ga daar nu op bewustere manier mee om dan voorheen. Ik heb nu zoveel meer rust in mijn hoofd dus ook in mijn lijf en ben elke dag opnieuw blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

 

– Hennie

Hennie

Hennie

“Na jaren hulp zoeken heb ik eindelijk de juiste gevonden.

 

Vanaf kleins af aan heb ik last van mijn darmen. Ik heb allerlei onderzoeken gehad waar helaas niets uit kwam. Tot de dokter vaststelde dat ik PDS had. Omdat hier geen medicijn voor is ging ik op google zoeken wat ik met deze diagnose kon doen.

 

Toen kwam ik bij Nira Lichaamsgerichte therapie terecht. Na mijn eerste afspraak met Rianne voelde het al goed. Ik had er meteen een goed en vertrouwd gevoel bij.
Na iedere afspraak voelde ik mij weer een stuk beter en merkte ik dat mijn klachten beetje voor beetje steeds meer verdwenen.

 

Ik heb samen met Rianne grote stappen gemaakt en zonder haar was dat mij niet gelukt. Ik vind het erg fijn dat Rianne zich aanpast aan wat ik van haar nodig had.

 

Ik zou Nira zeker aanraden! Het heeft mij verder gebracht dan ik ooit gedacht en gehoopt had.

 

Nogmaals heel erg bedankt Rianne!

 

– Kyona

Kyona

Kyona

“Op een gegeven moment ging ik zelfs leuke afspraken met vriendinnen uit de weg, omdat ik geen vertrouwen had in mijn stoelgang.”

 

Ik heb jarenlang last van buikpijn en diarree gehad. Omdat ik in eerste instantie niet serieus genomen werd bij de huisarts, heb ik hier lang niets mee gedaan. Op een gegeven moment ging ik zelfs leuke afspraken met vriendinnen uit de weg, omdat ik geen vertrouwen had in mijn stoelgang. Dit was voor mij het omslagpunt. Na wat onderzoeken bij de huisarts en een doorverwijzing via de verpleegkundige in het ziekenhuis, kwam ik bij Nira PDS en Lichaamsgerichte- therapie terecht.

 

Ik zeg het eerlijk, in het begin voelde de behandeling een beetje zweverig en voelde ik me er te nuchter voor. Naar verloop van tijd zag ik echter grote verschillen in mijn klachten en kreeg ik, met behulp van luister oefeningen voor thuis, de goede tools om met mijn PDS om te gaan. Waar ik eerst meerdere keren per maand echt huilde van de pijn, heb ik nu heel af en toe nog lichte klachten. Misschien dat ik 1 keer per kwartaal nog wat last heb, maar dat is meestal te herleiden tot iets wat ik gegeten heb.

 

Ik ben ontzettend tevreden over de behandeling van Rianne. Ze is erg prettig in de omgang en had al snel door hoe ik in elkaar zat. Ze geeft je echt het vertrouwen dat je de PDS onder controle hebt en met behulp van de oefeningen heb ik echt grote stappen kunnen zetten! Ik kan momenteel eigenlijk alles eten wat ik wil en hoef mijn afspraken niet meer af te stemmen op mijn stoelgang. Ik ben erg blij dat ik in contact ben gekomen met Rianne en de behandeling een kans heb gegeven. Ik zou het dan ook zeker aanraden om eens te proberen, voordat je in de weer gaat met medicatie of moeilijk vol te houden diëten.

 

– Daniëlle

Daniëlle

Daniëlle

“Mijn ervaring met Rianne; een warme deken!!”

 

Voordat ik bij Rianne terecht kwam had ik al een intensief traject afgelegd van specialisten in het ziekenhuis, ergotherapie, spirituele coaches en voedingsdeskundigen. Ik had inmiddels alle inzichten gekregen om te weten waar alle pijn vandaan kwam. Ik ben in 2017 gescheiden van de vader van de vader van mijn twee zoons. Ik had psychosomatische klachten en dat uitte zich dus op verschillende plekjes in mijn lichaam. De pijn zat voornamelijk in mijn onderrug en opgeblazen buik en blaasontsteking waar ik maar niet vanaf kwam. En of dat nog niet genoeg was diende zich ook nog eens de overgang aan. Ik voelde mij volledig uit balans. Mijn lichaam was mijn beste vriend waarop ik altijd kon vertrouwen en dat ging niet meer.

 

Mijn ergotherapeut vertelde mij over EMDR. Ik ben op het internet gaan kijken en op zoek gegaan in de buurt van mijn woonplaats. Bij het lezen van alle mooie ervaringen van mensen die mij zijn voorgegaan bij Rianne had ik er wel vertrouwen in. En heb ik Rianne gecontacteerd. Ik wist echt niet wat mij te wachten stond. Mijn eerste sessie voelde direct goed en fijn!! Ik voelde mij veilig en het voelde als een warme deken. Bij binnenkomst eerst even samen thee drinken en rustig inchecken bij mezelf. Rianne heeft mij begeleid bij het aankijken en voelen van mijn pijnlijke ervaringen door middel van EMDR. Het zijn intensieve sessies geweest en Rianne voelde telkens weer heel fijn aan wat ik nodig had. Heel bijzonder vond ik dat!! Ik verheugde mij dan ook wanneer ik weer naar Rianne mocht. In totaal heb ik 8 sessies met Rianne gedaan.

 

Mijn hart is weer open gegaan en het stroomt weer.

 

Dank lieve Rianne!!

 

-Ellen

Ellen

Ellen